pondělí 9. června 2014

V Senci vítězství Slovenska nad Černou Horou

Slovenská fotbaloví reprezentanti zvítězili v pátečním mezistátním přípravném utkání v Senci nad výběrem Černé Hory 2:0 ( 1:0 ) . První gól vstřelil v nastaveném čase úvodního dějství Vladimír Weiss , jehož střelu ze značky pokutového kopu zlikvidoval Poleksić , ale jeho Unibet následná dorážka již skončila v síti. " Pojišťovací " druhý gól přidal v 86. min Erik Jendrišek po akci dalšího střídajícího hráče Róberta Maka .

Po březnovém vítězství v Netanya nad domácím Izraelem ( 3:1 ) si svěřenci trenéra Jána Kozáka připsali druhý úspěšný zápis a zatím jsou v tomto kalendářním roce stoprocentní . Nejblíže se fotbalisté Slovenska představí v pondělí 26. května o 16:00 SELČ v Petrohradě proti účastníkovi MS 2014 v Brazílii - Rusku .

Slovensko - Černá Hora 2:0 ( 1:0 )
Branky: 45. + Weiss, 86. Jendrišek , ŽK : 45. + Vukčevič , 52. Jankovič , 68. Božovič (všichni Č. . Hora ) Rozhodčí: Frankowski - Rostowski , Listkiewicz (všichni Pol . ) , 2587 diváků

sestavy :
Slovensko : Dúbravka ( 46. Ján Novota ) - Pekarík , Gyömbér , J. Ďurica , Čikoš - Pečovský ( 90. + Pavol Farkaš ) , Guédé - Šesták ( 46. Mak ) , Weiss ( 70. E. Sabo ) , Stoch ( 70 . Jendrišek ) - A. Němec ( 46. Sylvestr )
Černá Hora : Poleksić - Zverotič , Baša ( 46. Tomašević ) , Simic , Balič ( 67. L. Djordjević ) - Jankovič ( 61. nikaci ) , Vukčevič - Vesovic ( 85. M. Jovanovič ) , Bakič ( 51. Boškovič ) , Božovič - Jovetič ( 88. ZORICA )

Slováci s avizovaným dvěma debutanty v základní sestavě Dúbravka a Čikoš začali aktivněji a měli míč více na kopačkách . V 11. min odzbrojil Weiss čistě ve středu pole Bakić , vysunul Stochov , ale jeho oblouček skončil nad brankou hostů . Záložník řeckého týmu PAOK Soluň o sedm minut už mířil přesněji a levačkou prudce vyzkoušel pozornost Poleksić . Černohorci se postupně osmělili a dostali do zápasu. Jovetic pokus byl zblokovaný a Božovič mířil nepřesně . V 28. min vyhlavičkoval Gyömbér z vlastní pětky , když Dúbravka předtím vyboxoval centr a vyběhl z branky . Zvýšené úsilí bonusy Unibet  hostujícího mužstva nenaplnil Zverotič , který mířil velmi nepřesně . Když se zdálo , že mužstva odejdou do kabin za nerozhodného stavu , přišel gól v černohorské síti. Po standartku Stochov posoudil polský arbitr Frankowski zákrok na J. Ďurica v šestnáctce jako nedovolený a nařídil pokutový kop . Weiss sice z " bílého bodu " nepřekonal Poleksić , jeho následná dorážka však skončila v síti hostí - 1:0 . Šikovný záložník SR si připsal třetí gól v nejcennějším dresu .

Po změně stran vyběhli ve slovenském dresu na trávník tři noví hráči a jeden z nich Mak vypálil v 47. min těsně vedle. Následně pěkně pronikl po levé straně Sylvestr , byl z toho roh . Po pěkném uvolnění odpověděla největší hvězda Černohorců Jovetič , útočník Manchesteru City však těsně minul branku novotě . Domácí se pak pokoušeli o střely z dálky , ale Weiss, Guédé a Jendrišek nepřidali druhý gól. Nebezpečí od Černohorců hrozilo zejména od Jovetic . V 86. min však pronikl Mak , křížem přes pětku ideálně přihrál Jendrisek a ten už neměl problém skórovat do odkryté branky - 2:0 .

Ján Kozák ( trenér ČR): " První poločas byl opatrný z obou stran . Obě mužstva hráli ze zabezpečené obrany . Začali jsme dobře , ale v druhé polovině prvního poločasu jsme už tak zodpovědně nepřistupovali k hráčům soupeře, kteří ukázali svou kvalitu . Očekával jsem , že v druhém poločase se to více otevře a vyskytnou se nám příležitosti na protiútoky . Proto jsem tam i nasadil typy hráčů vhodné na brejky . k pokutovému kopu bych se nerad Bet-at-home bonus vyjadřoval . v závěru se tempo vystupňovalo , protože na trávníku již bylo více prostoru . proti Černohorcům nebylo jednoduché hrát , protože mají propracovanou defenzivu . je však třeba absolvovat takové zápasy , Černá Hora má kvalitu . setkání chyběla atmosféra , myslím si , že hráči by se určitě více dostali do setkání, kdyby byla lepší kulisa , ale berme to tak , že už je konec sezóny . V pondělí nás čeká Rusko . Těším se na tento duel , který nás dostatečně prověří. "

Žádné komentáře:

Okomentovat