pondělí 16. března 2015

Obhájce vyhrál kvalifikaci; Massa: 'Piloti Mercedesu jezdí jinou ligu'

Úřadující mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu se stal vítězem sobotní kvalifikaci na úvodní závod nové sezóny šampionátu formule 1 Velkou cenu Austrálie av neděli v Melbourne odstartuje z nejvýhodnější pozice. První řada obsadí betclic piloti Mercedesu, se ztrátou téměř šesti desetin sekundy byl v kvalifikaci druhý Němec Nico Rosberg. Do druhé řady se postaví Brazilec Felipe Massa (Williams) a nováček ve Ferrari Sebastian Vettel.


Hamilton jasně ovládl celou kvalifikaci v Albert Parku. Už v trénincích naznačoval, že je nejrychlejší z celého startovního pole. Třicetiletý Brit dosáhl 39. pole position v kariéře v F1. Mercedesy jasně deklasovali konkurenci, třetí Massa zaostal za Hamiltonem o 1,4 sekundy. "Ani nemám betclic pocit, že by poslední závod byly už velmi dávno. Dnes jsme našli dobré nastavení a toto je výsledek tvrdé práce," uvedl po rekordním čtvrtém vítězství v kvalifikaci na VC Austrálie Hamilton. "Lewis byl dnes neuvěřitelně dobrý, odvedl skvělou práci. Možná zítra se všechno změní a já budu před ním," má naději Rosberg. "Piloti Mercedesu nyní jezdí jinou ligu. Nerad to vidím, ale zůstává nám jen tvrdě betclic pracovat a bojovat," přiznal Massa.

 V kvalifikaci se nakonec nepředstavil Giedo van der Garde, který se po sérii soudních sporů dohodl se Sauberem av Melbourne uvolnil nakonec místo betclic smluvním pilotem. Propadákem skončila kvalifikace pro McLaren, jehož piloti Jenson Button a Kevin Magnussen obsadili 17. a 18. příčku. Magnussen nahradil v hromádce zraněného Španěla Fernanda Alonsa, který měl havárii při testování a lékaři mu nedoporučili start. Velká cena Austrálie začne v neděli o 6.00 SEČ.
http://u-sazky.com

Žádné komentáře:

Okomentovat