pondělí 9. června 2014

Real chce jubilejní titul, Atlético premiérový

Fotbalisté španělského Atlétika Madrid budou mít v sobotu příležitost zakončit výjimečnou sezónu premiérovým triumfem v prestižní Lize mistrů . Poslední překážkou na cestě za vysněnou trofejí budou pro svěřence trenéra Diega Simeoneho hráči městského rivala Realu Madrid . Ve finále LM se premiérově setkají dva kluby ze stejného města. Finálový duel , který začne ve 20.45 h SELČ na stadionu Estadio da Luz v Lisabonu , povede jako hlavní rozhodčí Holanďan Björn Kuipers . V zápise o utkání bude jako domácí tým uvedený Real Madrid .

Real se představí ve finále kontinentálního poháru číslo jedna potřinácté , Atlético bude hrát o trofej v nejprestižnější evropské fotbalové soutěže podruhé. Real má na kontě devět celkových primátů , což je nejvíce ze všech klubů , Atlético ještě nezískalo " ušatou trofej " a může se stát 23. týmem, který získá pohár pro evropského klubového šampiona .
Atlético prožívá pod vedením argentinského trenéra a bývalého hráče klubu Simeoneho " pohádkovou " sezónu. V sobotu získali jeho svěřenci první titul ve španělské Primera División od ročníku 1995/1996 a ukončili nadvládu Realu a FC Barcelona v tamní nejvyšší soutěži . V Lize mistrů 2013/2014 neprohráli ani jedno z dvanácti setkání, na svém kontě mají devět výher a tři remízy. Ve vyřazovací fázi postupně eliminovali AC Milán , FC Barcelona a londýnský FC Chelsea . " Šance ve finále jsou vyrovnané . Real má výraznější individuality a touhu po triumfu , my zas velkou motivaci . Neznamená to však, že po vítězství netoužíme stejně i my ," citovala argentinského kormidelníka oficiální internetová stránka Evropské fotbalové unie ( UEFA ) . " Klíčem k úspěchu bude střed pole a hra záložníků na obou stranách . Tým, který se lépe vyrovná s tlakem, zvedne nad hlavu pohár ," prohlásil Simeone , který nemusí podle vlastních slov speciální motivovat své svěřence pro finálový duel : " Motivací pro těchto chlapců je to , že si oblečou klubový dres . Nezáleží na tom, kdo je jejich soupeř . "

Hráči slavnějšího Realu nenaplnily předsezonní cíl av nejvyšší domácí soutěži obsadili až třetí příčku za Atlétikem a FC Barcelona . V aktuální edici Ligy mistrů prohráli jediný duel , ve čtvrtfinálové odvetě nestačily na fotbalistů německé Borussie Dortmund ( 0:2 ) . Na svém kontě mají v LM 2013/2014 i deset vítězství a jednu remízu . Zajímavostí je , že na cestě vyřazovací fází byly jejich protivníky jen mužstva z německé I. bundesligy - v osmifinále Schalke 04 Gelsenkirchen , ve čtvrtfinále Dortmund av semifinále Bayern Mnichov . Jednoznačný postup přes Bavorov po vítězstvích 1:0 v Madridu a 4:0 v Mnichově byl pro svěřence italského stratéga Carla Ancelottiho pozitivním impulsem před náročným závěrem sezóny.
Fotbalisté Realu věří, že mohou vybojovat pro klub jubilejní desátý úspěch v Lize mistrů . " Jsme přesvědčeni, že je můžeme opět zdolat, " prohlásil velšský útočník Realu Gareth Bale . Vzájemná bilance z této sezóny hovoří ve prospěch Realu : v rámci ligové soutěže sice prohrál s Atlétikem 0:1 a vybojoval remízu 2:2 , Ancelottiho svěřenci však zvítězili v obou semifinálových duelech tamního Královského poháru ( 3:0 , 2:0 ) . "Jsme si vědomi toho , že v této sezóně jsou mimořádně silní . Víme však, že jsme je už dokázali zdolat, av sobotu můžeme opět uspět ," dodal Bale , který může na stadionu Benfiky Lisabon nastoupit na své první finále Ligy mistrů . "Toto jsou důvody, pro které se chodí do Realu - abyste hráli velké finále a bojovali o trofeje . Pro ​​každého hráče znamená takový zápas velký tlak, ale těšíme se na to a věříme, že můžeme vyhrát . Doufám, že předvedeme skvělý výkon a uspějeme , "uzavřel Gareth Bale .

Žádné komentáře:

Okomentovat