pondělí 9. června 2014

Kapitán Ďurica pilíř defenzivy, pochválil ho i trenér Kozák

Při neúčasti Martina Škrtela a Marka Hamšíka vedl slovenskou fotbalovou reprezentaci v pátečním vítězném mezistátním souboji s Černou Horou ( 2:0 ) na trávníku v Senci v pozici kapitána Ján Ďurica .

Dvaatřicetiletý stoper ruského klubu Lokomotiv Moskva si zastal své místo, usměrňoval defenzivní činnost a při standartku se snažil ohrozit branku černohorského soupeře . "Já jsem to čekal, že se svého úkolu zhostí dobře . Jano je zkušený fotbalista , hraje pravidelně v těžké ruské lize , dozrál . Jsem s ním spokojený, podal kvalitní výkon , " vyjádřil se na pozápasové tiskové konferenci při Slunečních jezerech trenér slovenského národního týmu Ján Kozák .

" Určitě mě potěšila hra i výkon, můžeme být spokojeni . Byla to dobrá a vhodná příprava na podzimní start kvalifikace, do Sence přišel kvalitní soupeř . Myslím si, že proti Černohorcům jsme dobře kombinovali , důležitým momentem byl první gól v soupeřově síti krátce před poločasovou přestávkou . v závěru duelu jsme přidali druhý a rozhodli o osudu utkání , "zhodnotil páteční večerní zápas Ján Ďurica , který se ve středu obrany slovenského týmu představil s Norbertem Gyömbér z italské Catanie . " Noro je mladý hráč , ambiciózní, má dobré předpoklady . Chybějí mu sice ještě zkušenosti, ale vše je jen otázkou času, " vyjádřil se J. Ďurica na margo 21 -letého spoluhráče . Oba se v duelu proti Černé Hoře často setkávali s útočníkem soupeře Stevan Jovetič , který působí v Manchesteru City, v týmu úřadujícího anglického mistra . " S určitostí to byl nejlepší a nejnebezpečnější hráč Černohorců , ukázal své nesporné kvality," konstatoval Ján Ďurica , který se již těší na pondělní další mezistátní přípravný duel ČR - tentokrát v Petrohradu proti domácímu Rusku .

Žádné komentáře:

Okomentovat