pondělí 16. března 2015

Löw prodloužil smlouvu s německým svazem do MS 2018; Prémie za nominaci pouze při postupu na ME 2016

Trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw prodloužil v pátek smlouvu o další dva roky. Na lavičce úřadujících mistrů světa by tak setrval i během světového šampionátu v roce 2018. V pátek o tom informovala agentura DPA.

Pětapadesátiletý Joachimu Löwovi, který usedl na lavičku v roce 2006 jako hlavní kouč, platil původní kontrakt do EURO 2016 ve Francii. V realizačním týmu zůstávají i asistent hlavního kormidelníka Thomas Schneider, trenér brankářů Andreas Köpke a manažer týmu Oliver Bierhoff. "S jeho zkušenostmi, silou a cílevědomostí je výbornou volbou pro Německý fotbalový svaz," řekl prezident DFB Wolfgang Niersbach. Löw přivedl Němců i do semifinále, resp. k bronzu na MS 2010 v JAR, do semifinále EURO 2012 i finále EURO 2008. Na klubové úrovni vedl VfB Stuttgart, Fenerbahce Istanbul, Karlsruhe, Adanaspor, Tirol Innsbruck a Austrii Vídeň. V roce 2006 vyměnil na postu hlavního trenéra Němce Jürgena Klinsmanna. Viac : Recenze sázkových kanceláří na internetu

Berlín (SITA) - Každý německý fotbalový reprezentant, který obdrží pozvánku do národního mužstva na jeden zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016 do Francie, dostane 20 tisíc eur. Stabilní člen 'Nationalelf' si může při deseti nominacích ve zmíněné eliminaci přilepšit celkem až o 200 000 eur. Je tu však jedna podmínka - Němci se musí probojovat na závěrečný turnaj ME. V případě, že se tak nestane, platí klasický prémiový kalendář, jaký byl v předchozí kvalifikaci MS 2014. Na této skutečnosti se dohodlo vedení Německého fotbalového svazu v čele s prezidentem DFB Wolfangom Niersbachom a generálním sekretářem Helmutem Sandrock s hráčmmi, jejichž zastupoval zejména kapitán Bastian Schweinsteiger.

"Jednoznačně jsme si řekli a dohodli se na tom, že zmíněné prémie se vyplatí pouze v případě našeho postupu na mistrovství Evropy do Francie," zdůraznil šéf německého svazu Niersbach.

Úřadujícím šampionem z loňských MS v Brazílii nevyšel úvod do kvalifikace ME 2016. Svěřenci trenéra Joachima Löwa si na podzim vybojovali v D-skupině ve čtyřech odehraných utkáních pouze 'sedm bodů, stejně jako týmy Skotska a Irska na lídra Polsko mají tříbodový odstup. Hráči Německa na úvod 7. září porazili v domácím prostředí Skotsko 2: 1, v říjnovém dvojzápase nejdříve prohráli v Polsku 0: 2 a doma hráli nerozhodně s Irskem 1: 1 a 14. listopadu si 'povinně' poradili s Gibraltarem 4: 0. Nejbližší se Němci v této evropské kvalifikaci představí 29. března v Tbilisi proti domácím Gruzíncům.

Žádné komentáře:

Okomentovat