pátek 27. února 2015

Kapitán Parmy: 'necestovat do Janova'

Fotbalisté Parmy požádali o odložení nedělního zápasu nejvyšší italské soutěže proti FC Janov, protože klub nedokáže finančně pokrýt základní požadavky a je na pokraji krachu. "Necestují do Janova. Požádali jsme o odložení duelu. Pokud nám to neschválí, jsme bet-at-home připraveni stávkovat. To znamená, že prohrajeme kontumačně 0: 3," řekl v pátek na tréninku kapitán Parmy Alessandro Lucarelli.

Poslední tým Serie A neodehrál už setkání minulého kola doma proti Udinese pro neschopnost uhradit poplatky za pořadatelskou službu a bet-at-home elektřinu. Hráči v této sezóně ještě neviděli výplaty a nejnovější si už musí svépomocí i prát dresy. Začátkem února Parma potřetí změnila majitele, Giampietro Manenti koupil organizaci koupil od rusko-kyperského konsorcia. Klub má pod smlouvou přes 160 hráčů včetně Slováků Pavla Bajzy a Lukáše Haraslína a topí se v dluzích. Nejnověji se dostali do dražby lavičky ze šaten, cena za kus je 2000 eur. Ještě v pátek se vedení Parmy dohodlo se bet-at-home sponzorem na poskytnout 20 tisíc eur, které by pokryly přesun autobusem a hotel v Janově. Na hráčů to však nemělo žádný efekt. Hráčská asociace projeví solidaritu s kolegy z Parmy tím, že se všechny plánované zápasy víkendového 25. kola začnou se čtvrthodinovým zpožděním.

 Podle pravidel Serie A, pokud klub eliminují ještě v první bonusy bet at home polovině sezóny, všechny výsledky se mu anulují. Pokud se tak stane až po zimní přestávce, zbývající zápasy se hodnotí jako kontumační prohra 0: 3.

Žádné komentáře:

Okomentovat